Ett val för livet!

19 juni 1982
19 juni 1982

Många val som man gör i livet kan man ofta ändra på utan att det är svårt. Men några val bör man noga tänka igenom innan de tas. Ett av dessa svårare val, är val av livspartner eller äkta hälft. Detta val kan bli till stor välsignelse, eller förödande för resten av livet.

Idag, den 19 juni, firar LaVonne och jag vårt 35års jubileum. 35 år! Det är lite svårt att förstå att det kan gå så fort. När vi var nygifta träffade vi ett annat gift par som berättade att de varit gifta i 5 år. WOW! Vi tyckte det lät som en lång tid. Men den tiden är för länge sedan passerad.

När jag jobbade i Kalifornien 1979 hyrde jag en del av ett hus, av en kvinna med ursprung i Sverige. En dag när jag kom hem sa hon att vi var inbjudna på middag hos en väninna som också kom från Sverige. Att det var middag hemma hos MajBritt, som tre år senare skulle bli min svärmor, hade jag naturligtvis ingen aning om. Vi lämnade huset norr om Los Angeles och åkte till Arcadia, som är belägen en dryg halvtimma öster om storstaden. Det var första gången som jag träffade LaVonne, min blivande hustru. Det var kanske inte kärlek vid första ögonkastet, men dock första mötet. Vi sågs ett par gånger till innan jag återvände till Sverige våren 1980.

Försommaren 1980 var jag i Indien och filmade en dokumentär om missionsbåten Elidas barnhem och sedan planerade jag att filma deras arbete i Sverige under en vecka. LaVonne hade besökt Sverige under sommaren och hade lite motsträvigt stannat kvar ett par veckor med en god vän. De skulle segla under en vecka med Elida längst västkusten, det råkade vara den veckan som jag var ombord och filmade. Det tog inte många dagar innan LaVonne var glad att hon stannat kvar efter att mamma rest tillbaka till USA. Ett par dagar efter att vi lämnat båten Elida i hamnen bjöd jag med LaVonne till nöjesfältet Liseberg i Göteborg, och man kan säga att det är en livsfarlig plats att ta en dejt om man vill förbli singel. Det sa klick efter en kort stund.

LaVonne åkte ett par dagar senare till sina släktingar i Småland där hon skulle bo de sista dagarna under vistelsen, innan hon reste tillbaka till USA. I Småland ringde hon till mamma i USA. LaVonne som aldrig varit intresserad av det svenska språket tidigare och aldrig varit intresserad att prata svenska, började plötsligt ivrigt prata med mamma i telefon, på svenska! Även om hennes svenska språk hade brister så blev mamma MajBritt förvånad och nästan chockad, något stort hade hänt.

Jag var tillbaka 1981 och arbetade i Kalifornien under några månader och jag lärde känna LaVonne bättre och även hennes familj. Under vintern hade jag arbete på bland annat Sri Lanka som väntade och därifrån hade jag bara sporadisk kontakt med LaVonne via telefon. På den tiden var man tvungen att beställa telefonsamtalen genom poststationen på Sri Lanka och sedan vänta någon timma att få det kopplat. Men under arbetet på Sri Lanka fick jag ett brev om dagen från LaVonne sent till huset jag hyrt ute i Malamulla på Sri Lankas västkust. Jag hade två medarbetare med mig och de var mäkta imponerade över skrivarglädjen hos min blivande hustru.

Vi hade bestämt oss för att gifta oss den 19 juni 1982 och jag skulle vara färdig med jobbet på Sri Lanka i god tid. Efter en vecka i Sverige var jag så tillbaka i Kalifornien i början av juni. LaVonne och hennes mamma tog som tur var hand om de mesta av förberedelserna och allt fungerade fantastiskt. Min far och mina bröder med fruar kom till bröllopet i Kalifornien. Det var fler än 400 bröllopsgäster och det blev ett bröllop som vi aldrig kommer att glömma.

Jag fick en ofattbart vacker, smart och kärleksfull kvinna till hustru. 35 år har nu gått och jag vill med allt mitt förstånd och all min uppriktighet säga att jag älskar dig mer än någonsin, du min bästa vän och hustru.

En reaktion på “Ett val för livet!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *